Keim verven

Michilsen Wonen / Keim verven

Wist u dat wij ook dealer zijn van de KEIM verven. Ons eigen winkelpand staat al een aantal jaren in de KEIM verf. Ons pand heeft daardoor veel meer uitstraling gekregen en valt nu erg op. Wij raden dan ook iedereen aan om KEIM verven te gebruiken voor uw gevel.

Basis van de KEIM mineraalverven
Natuurlijke grondstoffen vormen de basis voor de unieke kwaliteit van de KEIM mineraalverven: vloeibaar kalisilikaat als bindmiddel, dat in structurele opbouw en hardheid gelijk is aan bergkristal, minerale vulstoffen en anorganische kleurpigmenten.

Verstening
Het principe van de silicaat verftechniek berust op een verkeiming van de mineraalverf met de ondergrond. Er ontstaat een vaste, minerale en onoplosbare verbinding van de verf met de verfdrager (pleisterwerk, beton, baksteen, natuursteen e.d) De doorsnede van een pleisterlaag toont dit versteningsproces, ook bekend als “verkiezelen” aan de hand van aangekleurd KEIM fixatief (vloeibaar kalisilicaat).

Waterdamp doorlaatbaarheid
De hoge waterdampdoorlaatbaarheid van de silicaat- verven garandeert dat de vochtigheid in de ondergrond ongehinderd naar buiten verdampen kan. Er kunnen derhalve geen vochtconcentraties ontstaan tussen verflaag en ondergrond, die kunnen leiden tot afbladderen en scheurvorming. De ondergrond blijft gezond. Het ademend vermogen van de ondergrond blijft volledig gehandhaafd.

Geen schimmel of bacteriën
Door de zuiver anorganische opbouw van de KEIM silicaatverven samen met de hoge water-dampdoorlaatbaarheid wordt de vorming van condens vermeden en tegelijkertijd de groei van schimmels en bacteriën verhinderd. Deze eigenschap vormt een garantie voor een schone en hygiënische verflaag, alsmede een voorwaarde voor gezonde condities in met KEIM behandelde ruimtes

Ontbrandbaar. Wist u dat de keimverf ontbrandbaar is zelfs in een lasvlam branden KEIM mineraalverven niet! In tegenstelling tot de dispersie- of siliconenharsemulsie- verven. Dat betekent, dat in het geval van brand de verflagen niet branden waardoor geen giftige gassen/uitstoot ontstaat en dus milieuvriendelijk is.

Keim verf heeft een buitenlijn en sinds kort ook een binnenlijn onder de naam Paint by nature.

Productbladen voor KEIM verfsystemen voor buiten